Home » Tweede Pastorie

Tweede Pastorie

Midden in het centrum van Nijkerk zijn in de Tweede Pastorie een aantal gebedskamers ingericht. Omdat God veelkleurig is en er op verschillende manieren gebeden kan worden, heeft elke kamer een eigen kleur die past bij de bestemming van die kamer. Daarnaast is er op de begane grond een grote serre aangebouwd met uitzicht op de Kloostertuin. Deze serre biedt een rustige plek voor een goed gesprek of om te lezen of te luisteren naar muziek.
Daarnaast kan deze ook benut worden om tijdens evenementen of gebedsdagen te lunchen. Verder is het een unieke locatie voor een Bijbelkring, Alpha-cursus of gesprekskring. Wil je een moment in de stilte zijn of tijd voor God nemen in gebed? Dan loop je even verder door de gang naar één van de gebedskamers…

KLIK OP ONDERSTAANDE PLAATJES VOOR EEN UITGEBREIDE BESCHRIJVING OVER DE RUIMTE.

Begane grond
Het eerste Huis van Gebed dat in de Bijbel wordt genoemd is de tabernakel die gebouwd werd volgens de richtlijnen die Mozes van God ontving. De tabernakel was een grote tent van rood- en blauwgekleurde kleden die stond in een voorhof van witlinnen kleden (Exodus 26:1, 38:9). Bij de inrichting van de gebedskamers op de begane grond is uitgegaan van deze kleuren.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping staan de gebedskamers ook in het teken van de kleur die bij de bestemming past. In de Bijbel lezen we dat gebed en aanbidding op creatieve wijze geuit kan worden in muziek en kunst. Daarom bestaat in elke gebedskamer de mogelijkheid om muziek te horen of te maken.

Ook is op deze verdieping een creatieve ruimte gevestigd voor schilderen, tekenen en andere vormen van expressie en bevindt zich hier het Kantoor als ruimte voor Bijbelstudie, gebed en het houden van pastorale gesprekken.