Home » Pastorale zorg in Streams Huis van Gebed

Pastorale zorg in Streams Huis van Gebed

Inloop Pastoraat
In Streams Huis van Gebed is het mogelijk om elke dinsdagochtend en woensdagochtend binnen te lopen als je behoefte hebt aan een luisterend oor of een gebed. Misschien ervaar je uitdagingen in je gezondheid, werk, relaties of worstel je met gevoelens van eenzaamheid en verdriet. Wekelijks op de dinsdag zijn Remmelt en/of Ico aanwezig en op de woensdagochtend is dat Leonore. Zij maken deel uit van ons gepassioneerde pastorale team en willen graag naar je luisteren en/of met je bidden.
Als medewerkers van Streams Huis van Gebed geloven wij in de liefde en de kracht van God. Hij is onze Vader en voor ons is Jezus het antwoord op onze vragen, zorgen en uitdagingen.

Inloop Pastoraat: Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur en elke woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur (zonder afspraak).
Voor een ander moment is afspraak mogelijk via info@streamshuisvangebed.nl 

Healing Rooms: Op afspraak via info@streamshuisvangebed.nl
of Els van de Wakker (tel. 06 43476780)

Locatie: Streams Huis van Gebed (Tweede Pastorie), Catharinastraat 3, Nijkerk

HEALINGROOMS
Naast deze inloop-ochtenden is Streams Huis van Gebed ook gestart met zog. “Healing Rooms”.
De eerste Healing Rooms werden in 1908 opgezet door John G. Lake in Amerika. Hij geloofde dat de oproep van Jezus om voor de zieken te bidden nog steeds relevant is. Inmiddels zijn er ongeveer 3000 Healing Rooms wereldwijd en Nederland telt inmiddels vijftien van deze bijzondere plekken. 
De Healing Rooms in Nederland zijn aangesloten bij het hoofdkantoor in Den Haag (https://healingrooms.nl

HOE WERKT HET?
Ben je ziek of heb je problemen? Heb je last van bijvoorbeeld een depressie of een lichamelijke klacht die maar niet over gaat, of heb je geen hoop meer? We willen heel graag met je bidden!
Op dit moment kan de Healing Room op afspraak worden bezocht en zitten er vrijwilligers van het pastorale team klaar om je te ontvangen in Streams Huis van Gebed. 
Na ontvangst word je gevraagd een formulier in te vullen waarop wat persoonlijke informatie wordt gevraagd. Er wordt strikt vertrouwelijk met deze informatie omgegaan. Daarna volgt een intake-gesprek waarin ruimte is om de reden van je komst te vertellen. Vervolgens zal er tijd genomen worden voor gebed. 


Wij geloven dat God van je houdt en het is Zijn verlangen dat het goed met je gaat. God heeft een plan met elk mens en ziekte kan een blokkade zijn om in je bestemming te wandelen. De Healing Room is een plaats waar je God mag ontmoeten als een liefdevolle Vader, als Redder, Trooster en Genezer.

Op termijn zal de Healing Room Nijkerk ook op vaste tijden geopend zijn en is het mogelijk (net als het inloop-pastoraat) binnen te lopen om de Healing Room te bezoeken. Alle medewerkers in de Healing Rooms hebben een pastorale training gevolgd en geloven in de genezende kracht van Jezus Christus.

Contactpersonen bij Healing Rooms Nijkerk zijn Els en Harrie van de Wakker. Ze hebben jarenlange ervaring bij Healing Rooms op verschillende locaties in Nederland en zijn nu actief in het pastorale team van Streams Huis van Gebed. 

Els: De Healing Room is een heerlijke plaats om te zijn. Ieder mens krijgt persoonlijke aandacht en wordt respectvol behandeld. Er heerst een sfeer van liefde en acceptatie. Ik heb zoveel mooie dingen zien gebeuren, teveel om op te noemen. Ik nodig je uit om te komen en zelf te ervaren dat er een God is Die om je geeft. Hij is je Schepper Die je roept om heel dicht bij Hem te komen. Je mag komen in Zijn Aanwezigheid en Zijn liefdevolle aanraking ervaren. Hij wil met ieder mens een persoonlijke relatie!

JE BENT WELKOM!
Aan zowel het inloop-pastoraat als bezoek aan de Healing Room zijn geen kosten verbonden. Beide zijn initiatieven van Streams Huis van Gebed. Iedereen is welkom ongeacht kerkelijke achtergrond. 
Je bent ook welkom als je geen aansluiting (meer) hebt bij een kerk, als je zoekend bent of simpelweg een luisterend oor nodig hebt.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Voor versterking van ons pastorale team zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Ook om mee te bouwen aan de Healingrooms zoeken we mensen die een hart hebben voor gebed en geloof hebben in de God die geneest. Elke vrijwilliger die zich aanmeldt als pastoraal werker voor de Healingrooms volgt eerst een interne pastorale training. Wil je hier wat meer over weten neem dan contact op met Els van de Wakker. Heb je interesse? Onze vrijwilligerscoördinator, Heleen den Toom (06 18150814) kijkt uit naar je reactie.

Het huidige pastorale team van Streams:
Boven van links naar rechts: Els & Harrie vd Wakker, Remmelt Mastenbroek, Leonore Blake en Werner Bredemeijer. Zittend van links naar rechts: Ico Abis, Ida & Cees Klepper.